KESELAMATAN DARI TUHAN. (Ibrani 2 : 1-4)

Oleh Praeses HKBP Distrik 8 DKI Jakarta Pdt Bernard Manik MTh
Administrator
81 view
 KESELAMATAN DARI TUHAN. (Ibrani 2 : 1-4)
Dok. HKBP Distrik 8 DKI Jakarta
Praeses HKBP Distrik 8 DKI Jakarta

Salam sejahtera bapak ibu saudara terkasih. Mari membuka hati untuk sapaan firman Tuhan dari Ibrani 2: 1-4 KESELAMATAN DARI TUHAN.

1. Dari sejak semula, dengan berbagai cara, melalui para pemerita dan suruhan, dan melalui Dia sendiri, Allah telah memberitahukan kepada kita jalan keselamatan yang dikerjakanNya, karya keselamatan yg sangat berharga. Kita telah mempercayai dan berpegang teguh akan keselamatan itu. Telah banyak pula para pendahulu kita hidup dalam keselamatan itu dan mengabarkannya kepada kita. Tuhan juga meneguhkan kesaksian2 mereka.

2. Oleh sebab itu kita harus semakin berpegang teguh padanya, dengan semakin membuka hati mendengar firmanNya, supaya tidak mudah hanyut terbawa arus oleh ajaran-ajaran palsu yg menawarkan keselamatan selain DIA, yang membuat iman kita jatuh. Hanya di dalam Dialah ada keselamatan, berusahalah lebih teliti.

3. Janganlah acuh terhadap kebenaran ini. Setiap perkataan yang telah diaminkan namun dilanggar, pastilah ada konsekwensinya. Bagaimana pula kalau kita acuh terhadap tawaran keselamatan daripadaNya ? Apakah upah kita ? Pastilah hukuman.

Mari berpegang teguh pada iman percaya kita, jangan hanyut oleh ajaran palsu.

DALAM BAHASA DAERAH BATAK TOBA

Horas muse di hamu amang, inang, saluhutna ma tahe pangisi ni bagasta.

Taharingkothon ma muse mamutihi tona ni Tuhanta marhite hataNa sian Heber 2 : 1-4 HALUAON SIAN DEBATA.

1. Sian mula ni mulana, marhite dalan na ragam, marhite torop panurirang ro di angka na sinuruna, nang marhite Ibana sandiri, nunga dipabotohon Tuhan i tu hita dalan haluaon napinatupaNa. Haluaon silehon2nNa na mansai Arga situtu. Nunga tatiop jala tahaporseai haluaon pinatupaNa i. Nunga adong na manghilalahonsa jala marnidasa angka na parjolo i, jala gabe sitindangi do i di hita. Tuhan i sandiri pe sai dipahot do panindangion ni angka na parjolo i.

2. Ala nii, ingkon lam ganda ma momos ni rohanta maniop haporseaon i marhite na lam tare rohanta manangihon hataNa asa unang muramura mabaor hita binahen ni poda na ragat na maniganigahon haluaon na asing, na mangalongkangi rohanta gabe tallus sian poda na sintong. Sandok, holan dibagasan Ibana do jumpang hita haluaon, unang patangitangi molo adong poda na asing sian i.

3. Unang bais rohanta, hata sintong do on, ai gari hata naung niunduk, molo tinoisan, uhum do na ro, gari dos ni roha ni punguan molo nilaosan, hona uhum do. Lam boha ma molo tatoisi haluaon hinatahonNa i? Aha ma jambarta ? Nda uhum do na ro ?

Beta, tatiop momos haporseaonta i, unang dibaor angka podana ragat na so marnosan i.

Penulis
: Pdt Bernard Manik MTh
Editor
: Maruba P Habeahan
Sumber
: Release